Hapi 2: Analizoni strategjinë e tyre të SEO
Shikoni faqet e internetit të konkurrentëve tuaj për të kuptuar strategjinë e tyre SEO. Kjo përfshin strukturën e faqes së internetit, llojet e përmbajtjes së krijuar dhe fjalët kyçe të synuara (si të shkurtra ashtu edhe të gjata).
Ju gjithashtu duhet të kontrolloni Dyqani shpejtësinë e faqes së internetit të konkurrentëve tuaj dhe reagimin në celular. Kjo mund të bëhet duke përdorur mjete si "PageSpeed Insights" të Google dhe "Testi miqësor për celularin" i Google .
Njohja e këtyre gjërave do t'ju ndihmojë të kuptoni se si faqja juaj e internetit krahasohet me konkurrentët tuaj për sa i përket SEO teknike.
Analizoni përmbajtjen e konkurrentëve tuaj
Është e rëndësishme të dini jo vetëm llojet e përmbajtjes që prodhojnë konkurrentët tuaj, por edhe çfarë përmbajtje merr më shumë trafik. Për të ndihmuar strategjinë tuaj SEO, zbuloni:
Cilat faqe renditen për fjalë kyçe?
Cilat faqe sjellin përqindjen më të lartë të trafikut?
Ju mund të përdorni një mjet si BuzzSumo për të gjetur përmbajtjen më të njohur në një vend të caktuar. Kjo do t'ju ndihmojë të kuptoni se cilat lloje të përmbajtjes po rezonojnë me audiencën tuaj të synuar dhe në cilat tema duhet të përqendroheni.
Analiza e konkurrencës BuzzSumo
Ju mund të habiteni nga përmbajtja që drejton trafikun për konkurrentët tuaj. Mund të jetë një blog, një faqe uljeje, apo edhe një ebook.
Shikoni praninë e konkurrentëve tuaj në rrjetet sociale
Mediat sociale kanë shumë ndikim kur bëhet fjalë për nxitjen e ndërgjegjësimit të markës dhe drejtimin e trafikut.
Pra, shikoni kanalet e mediave sociale të konkurrentëve tuaj. Shikoni numrin e ndjekësve që ata kanë, llojin e përmbajtjes që ndajnë dhe nivelet e tyre të angazhimit. Kjo do t'ju ndihmojë të kuptoni se si konkurrentët tuaj përdorin mediat sociale për të nxitur trafikun në faqet e tyre të internetit.
Lexoni: ' 5 mënyra për të maksimizuar SEO dhe media sociale' për njohuri dhe këshilla.
Kontrolloni renditjen e konkurrentëve tuaj për fjalë kyçe që po synoni
Kjo do t'ju ndihmojë të kuptoni se për cilat fjalë kyçe renditen konkurrentët tuaj dhe sa mirë po performojnë.
Ju duhet të keni një listë të synuar të fjalëve kyçe kryesore dhe dytësore për të cilat dëshironi të renditeni. Mos harroni se këto fjalë kyçe mund të ndryshojnë dhe renditja mund të bjerë, kështu që rekomandohet një kontroll i rregullt i fjalëve tuaja kyçe.
Qëllimi është të renditeni për fjalët tuaja kryesore kryesore, por gjithashtu të shikoni frutat me varje të ulët, p.sh. fjalë kyçe që janë të rëndësishme, por kanë konkurrencë të ulët, në mënyrë që të mund të ngriheni në renditje.
Cilat janë faqet e tyre të rangut më të lartë?
-